Oikea maila oikeaan tarkoitukseen
Pallon lentokaaren hallinnan yksinkertaisuus
1/2 ja 3/4 wedgen mittakontrolli
Tavoitteeliseen harjoitteluun, ohjelmassa käsitellään myös henkisiä voimavaroja sekä ajatustyön merkitystä hyvään kierrokseen.
Yksityistunnit talvikaudella 2021 alkaen 65€ sis. lyöntipaikan Planmeca Golf Areenassa.
Ryhmäharjoittelu sopii erinomaisesti kaveri- tai työporukalle - pyydä tarjous!
Talvikaudella 2021 lähiopetus järjestetään Planmeca Golf Areenalla Helsinkin Vuosaaressa.
Grippi, eli mailaote jää usein liian pienelle huomiolle, sillä onhan tämä ainoa pelaajaa ja mailaa yhdistävä kiinnityskohta ja siksi oikeaoppinen grippi kuuluu onnistuneen lyönnin rakennuspalikoihin. Oikeaoppinen grippi mahdollistaa käsien vaivattoman toiminnan, eikä se tuota ei-toivottuja kierteitä lyöntiin.
Yleisesti ottaen gripit jaotellaan kolmeen pääryhmään: vahva-, heikko- ja neutraali grippi. Alla olevissa esimerkeissä on demonstraatiomielessä käytetty molempien (vahva ja heikko) grippien äärimmäisyyksiä tuomaan eroja helpommin havaittavaksi.
Vahvassa gripissä ylempi käsi on vahvasti mailan varren päällä, mikä taas ohjaa alempaa kättä ottamaan mailasta kiinni enemmän varren ”alta”. Tällainen ote mailasta sulkee lapaa osumahetkellä, tuottaen vahvan hook-kierteen (oikealta pelaavalla vahva kierre vasemmalle ja päinvastoin). Toki, tällainen ote mailasta tuntuu tukevalta ja siltä, että tällä voisi lyödä kovaa. Näin toki on, mutta lyönnin kontrollointi taikka toistaminen ei olekaan enää niin helppoa.
Tässä toinen ääripään edustaja – myöskään tämä grippi ei ole niitä optimaalisimpia toistettavuuden ja tehokkuuden kannalta. Heikko, ollessaan vahvan vastakohta on täysin päinvastainen edelliseen nähden ja toimii myös siten. Heikossa gripissä ylempi käsi on enemmän varren alla ja alempi taas varren päällä (päinvastoin kuin vahvassa). Heikko grippi yleensä jättää lavan auki osumahetkessä, jolloin suurin osa lyönneistä suuntautuu kohteesta oikealle (jos mailan liikerata on kohteen suhteen suorahkossa linjassa), jatkaen vielä kääntymällä lisää oikealle. Toinen lieveilmiö mikä tällaisesta mailaotteesta saattaa syntyä, on ongelma hartioiden linjauksen kanssa. Joissain tapauksissa erittäin heikolla otteella pelaavan pelaajan hartialinja saattaa kääntyä osoittamaan kohteesta vasemmalle. Pelaajan lyödessä tämän linjan mukaisesti mailan liikerata on kohteen suhteen ulkoa sisälle (out to in) ja palloon tulee lisää slaissia, aiheuttaen sen kaartavan vieläkin voimakkaammin oikealle (oikealta lyövä pelaaja).
Oikeaoppinen grippi on tukeva ja se mahdollistaa käsien normaalit liikeradat vaivatta. Gripissä pitää olla puristusta hieman, mutta mailaa ei saa puristaa. Puristettaessa kaikki lihakset jännittyvät ja lyönnin sulavuus ja normaalit liikeradat lentävät ikkunasta ulos. Kunnollisessa gripissä maila punotaan molempien käsien sormille – ei siis kämmenelle. Sormien ollessa paikoillaan kädet ikään kuin asettuvat itsestään paikoilleen. Mailan ollessa enemmän kämmenellä, se myöskin tuntuu painavammalta kädessä ja vaikeammalta kontrolloida – mitä se myöskin on.
Neutraalissa gripissä ylemmän käden peukalon ja etusormen muodostama V tulisi osoittaa hieman oikealle pelaajan rintalastasta. Alemman käden sama V taas voi osoittaa enemmän tai vähemmän suoraan kohti rintalastaa.